woensdag 18 september 2013

Salsa Club Mystique - Amsterdam

Liefhebbers van live muziek kunnen regelmatig hun hart ophalen bij Salsa Club Mystique (Salsa 4 Fun) in Amsterdam. Afgelopen zomer waren we daar voor een live concert van Jimmy Bosch en Herman Olivera. De club bevindt zich vlak bij het Westergasterrein en is zeer goed bereikbaar. Parkeren is er niet anders dan overal in Amsterdam, een plekje vinden is niet altijd even gemakkelijk. Ondanks dat  we relatief aan de late kant waren, was een geschikte plek in ons geval redelijk snel gevonden.

Via de entree op de begane grond kom je via de trap boven in een super sfeervolle zaal. Geprobeerd is om de locatie een rustiek Cubaanse uitstraling te geven en voor zover ik kan beoordelen is dat in mijn optiek ook zeker gelukt. De locatie lijkt op een buitenplein met veel gewelven en een schitterende bar. De strakke houten dansvloer is heerlijk om op te dansen. In dit geval was deze wat kleiner dan gebruikelijk omdat de band op het podium een vijfde van de vloer in gebruik had.  Des al niet te min was er ondanks de gezellige drukte ook nog voldoende ruimte om te dansen.

De verlichting en het geluid maakte het verhaal compleet.  Alles is goed op elkaar afgestemd en geeft een totale beleving. Ook de toiletten en de garderobe waren prima geregeld. Uiteraard was het er tropisch warm, ondanks de op volle toeren draaiende airco’s, maar dat is niet ongebruikelijk in de latin scene. Zeker wanneer er een paar honderd liefhebbers zich fanatiek over de dansvloer begeven. De dorst is echter snel gelest, het vriendelijke personeel is snel. Lang wachten is er dus niet bij. En wie van een lekkere mojito houdt is bij Salsa Club Mystique zeker aan het goede adres. Een goede mojito smaakt altijd naar meer, jammer dat te veel ervan niet te combineren is met dansen.

Gelukkig was het drinken van mojito's op deze avond geen probleem, want zelfs voor niet dansers was het volop genieten tijdens het exclusieve concert van deze twee top muziekanten. Knallende live muziek voor een selecte groep van 350 liefhebbers, want meer mensen kunnen er niet in deze locatie. En dat maakt het nou juist zo bijzonder. Live muziek van de bovenste plank in een intieme sfeer en een relaxte locatie.

Maar voor de echte dansliefhebber is deze locatie zeker ook een aanrader. Elke vrijdagavond kan er namelijk na hartenlust worden gedanst, gedanst en nog eens gedanst op de beste muziek van top DJ's. Met de zelfde sfeer, ambiance, heerlijke muziek en gezelligheid.


Nog nooit op deze locatie geweest, dan is het zeker een aanrader voor alle liefhebbers salsadansen en -muziek!

Gereviewed door Mathieu Leijendeckers / 15-06-2013 / Rated: 5 stars

1 opmerking:

 1. Spectaculair nieuws en toch even schrikken….

  Lieve regelmatige bezoekers van Club Mystique \ Salsa4Fun,

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Club Mystique gaat na bijna 15 jaar verhuizen!
  Hier zijn wij achter de schermen al bijna 2 jaar mee bezig geweest en dat is een heel spannend en leerzaam traject gebleken.
  We hebben heel even gekeken naar nieuwbouw plannen met twee top investeerders aan het Amsterdamse IJ, maar zijn uiteindelijk beland bij een waanzinnige plek waar wij de volgende stap kunnen gaan maken.

  We bruisen al heel lang van de ideeën en kunnen niet wachten om na de zomer (planning september) weer open te gaan op de nieuwe locatie na een grote verbouwing Helaas konden we niet eerder deze grootse plannen communiceren omdat nog niet alles op zijn plek was gevallen.

  Wauw wat hebben we allemaal meegemaakt…
  Bijna 15 jaar geleden zijn we begonnen in de Spaarndammerstraat met 3 dagen les geven, 3 jaar later hebben we de grote verbouwing gedaan tot wat iedereen nu kent. De Dansschool Salsa4Fun is uitgegroeid tot een toonaangevende in Nederland. De locatie werd herdoopt tot Club Mystique en we werden een unieke locatie in Amsterdam met bekroonde Cocktailbar.
  Daarnaast werden we trouwlocatie voor de gemeente Amsterdam, en een thuis voor vele feesten en clubavonden zoals:
  “Kizomba Bass”, “Recordboxx” en natuurlijk “Salsa Café”.

  Maar laten we ook niet vergeten dat we als “Salsa Club Mystique” regelmatig hebben verrast met hoogstaande intieme, sfeervolle concerten van de absolute top op Salsa gebied:

  “Jimmy Bosch” - “Tromboranga” - “Issac Delgado” - “La India” - “Frankie Vazquez” - “Herman Olivera” - “Croma Latina” - “La Excelencia” - “Sepeteto Santiagero” - “Timbalive” - “La Sucursal SA” - “Tomi Y Su Timbalight” - “Trio Los Dos” - “Alberto Caicedo” - “Marco Toro” - “Conjunto Amsterdam” - “Salsabor” - “Sabroso” - “Rolf Sanchez” - “Ephrem J” en natuurlijk onze huisband ”Los Misticos”.

  Volgende stap helaas niet mogelijk in de Spaarndammerstraat…
  Op de huidige locatie is het niet rendabel om opnieuw te verbouwen voor de toekomst, en er kwamen zulke hoge kosten en complicaties bij kijken die lang zouden duren in zo’n oud pand (uit 1880) dat dit geen optie bleek. En er is besloten het pand voor verkoop aan te bieden deze zomer. Daarbij zal de club en alle voorzieningen die daarbij horen weer worden verwijderd en het pand leeg en kaal worden opgeleverd.

  Geen drama, maar een volgende stap naar versie 2.0…
  Voor ons is het natuurlijk evengoed raar om na zoveel super jaren in deze locatie de laatste week in te gaan. Ook al gaan we een waanzinnig mooie volgende stap maken met de club naar de nieuwe locatie!
  Wij willen dan ook afsluiten met respect voor de oude locatie door er geen drama van te maken maar een knal feest die recht doet aan alle mooie momenten die we er hebben meegemaakt met zijn allen.

  Laatste Salsa Café oude locatie vrijdag 1 mei…
  Kom dus komende vrijdag langs voor de laatste “Salsa Café” in de Spaarndammerstraat als je nog een keer wilt genieten van al het goede van onze oude locatie. Wij hebben nog een paar flessen bubbels in de aanbieding, en we gaan met zijn allen proberen de rum voorraad te decimeren en dansen tot de vroege uurtjes!

  Tot slot
  Wij willen iedereen bedanken die ons hebben geholpen of voor ons hebben klaargestaan op welke wijze dan ook, in het verleden of de afgelopen jaren. Maar zeker ook alle cursisten en bezoekers van de club met wie wij zulke bijzondere, mooie momenten hebben gedeeld in onze club \ dansschool in deze locatie.
  Ben je handig, wil je een handje helpen of iets voor ons betekenen in dit traject van de zomer? Wij stellen alle hulp zeer op prijs, dus neem even contact met ons op!
  Wij hopen iedereen weer te begroeten rond september voor een spectaculaire opening.
  Geniet van de zomer en tot snel.. Jay, Marian en het vaste team van Club Mystique \ Salsa4Fun!

  BeantwoordenVerwijderen