woensdag 18 september 2013

Baila-Si! - Don Bosco Amsterdam

Elke 2e en laatste vrijdag van de maand is er in Amsterdam Oost een klein, maar zeker o zo gezellig danszaaltje waar Baila-Si! zijn deuren opent om lekker te kunen dansen. De gezellige sfeer komt met name doordat het zich in een kelder afspeelt en omdat het de sfeer van een buurthuis ademt. Zodra je binnen bent heb je meteen het gevoel alsof het een grote familie is die daar gezellig komt dansen. De meesten kennen elkaar en iedereen danst ook met elkaar. Over het algemeen wordt er veel Cubaans gedanst, maar voor de echte dansliefhebber moet dat niets uitmaken en is het een kwestie van op elkaar afstemmen, leiden en volgen. Gewoon lekker dansen en genieten dus. Kwa vervoer is het goed bereikbaar. Met de bus is het 5 minuten van het Amstelstation. Als je met de auto komt kan je voor de deur gartis parkeren.

Bij binnenkomst betaal je €2,50. Er is ook catering waar je lekkere empanadas kunt eten. Je weet wel, die heerlijk krokante pasteitjes. Zoals bij bijna elk salsafeestje is het ook bij Baila-Si gezellig warm. Er is geen airco, hoewel er wel degelijk ventilatoren staan die voor de nodige gevoelsmatige verkoeling zorgen. De muziek is lekker gevarieerd en bestaat uit salsa, bachata en merenque. Omdat het in een buurthuis is, genaamd Don Bosco, zijn de barprijzen lekker laag. Reken gemiddeld op € 1,50 per drankje.

DJ Chris, tevens leraar heeft het behoorlijk druk met draaien, te woord staan van leerlingen en salseros van buiten zijn club. Zijn amicale houding draagt bij aan puur en een gezellig feestje.
Gelukkig is de dansvloer lekker glad en dat zorgt ervoor dat er gemiddeld vanaf 23.30 uur er volop wordt gedanst. De opkomst van het publiek is erg goed, de gemiddelde leeftijd is ronde de 35 jaar. Dus het is altijd een goede opkomst van een publiek vanaf  plusminus 30 jaar.

Conclusie
Voor een gezellig avondje salsa dansen kan je zeker terecht bij Baila-Si. De ongedwongen sfeer en de aangename ruimte schept een ideale situatie om lekker te kunnen dansen en te socializen. Ik wens ieder bij Baila Si! veel plezier.


Praktische gegevens
Organisator: Dansschool Baila-Si
Adres: James Wattstraat 56 1097 DK Amsterdam Buurthuis: Don Bosco
Parkeren: Gratis
Entree: € 2,50
Tijden: Van 22.00 tot 02.00 uur
Doelgroep: Salsaliefhebbers, Cubanstyle-dansers,
Muziek: DJ Chris


Gereviewed door Alejandro Casas / 30-08-2013 / Rated: 4

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke recensie van ons Fiesta Si! feestje bij Don Bosco. Dank aan Alejandro, Latin Magazine en natuurlijk alle bezoekers :)

  We heten jullie van harte welkom bij de volgende Fiesta Si! op vrijdag 27 september! Si! :)

  Groetjes,
  Het Baila Si! Team

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alejandro schrijft: De gezellige sfeer komt met name doordat het zich in een kelder afspeelt en omdat het de sfeer van een buurthuis ademt.
  Zonder hier afbreuk aan te doen, ben ik van mening dat de sfeer voor een groot deel bepaald wordt door Chris - hij is een zeer hartelijk gastheer.
  Francine

  BeantwoordenVerwijderen