woensdag 18 september 2013

Plaza Danza - Groningen

Eindelijk was het dan zover, in de auto van Noordwijk aan Zee naar Groningen om een feestje te vieren bij Plaza Danza. Ondanks mijn vele voornemens was het er niet eerder van gekomen om deze speciale locatie te bezoeken.  Roy Tweeboom, eigenaar van de locatie, was dan ook verrast om mij daar aan te treffen. Deze salsaliefhebber in hart en nieren heeft het vijf jaar geleden toch maar voor elkaar gekregen. Een schitterende multifunctionele danslocatie met een hele grote danszaal op de begane grond en meerdere kleinere danszalen op de 1e etage. Als ik met niet vergis was het ooit een oude kerk die van top tot teen volledig verbouwd is tot een ware danstempel.

Als je er voor het eerst komt is het misschien wel even zoeken, want de locatie zit verstopt achter in een smal steegje. Pas na twee keer passeren zag ik het toch wel opvallende rood/witte verlichte bord met het logo en de naam van de locatie ‘Plaza Danza’. Maar als je dat eenmaal weet! Des te meer verrassant is de locatie wanneer je binnen komt. Want dit verwacht je, lopend door zo’n smal steegje echt niet. Goede dansvloeren, verlichting en geluid. Sfeervol ingericht met behoud van het oude karakter van het gebouw. En in het midden van de begane grond staat een hele grote trap om naar de 1e etage te komen.  Ongemakkelijk voor de dansers zou je denken. Niets is minder waar, de ruimte rondom deze enorme trap zeer groot en meer dan voldoende voor de meest wilde danser. Voordeel van deze trap is wel dat het lekker uitnodigt om eens rond te lopen zonder dat je het gevoel hebt dat je bekeken wordt.

Ik was er dus tijden de party ter eren van het vijfjarig bestaan van de locatie. Zoals verwacht was het er druk, warm, relaxed en super gezellig. Leuke mensen, jong en oud vermaakte zich prima op de muziek van de band en de DJ. Belangrijker voor de insiders dan voor de outsiders waren uiteraard de gebruikelijke officiĆ«le speeches en bedankjes. Maar gelukkig waren die kort en mochten de pret niet drukken. Het barpersoneel was vriendelijk, maar door de drukte ging het er enigszins chaotisch aan toe. Uiteraard kon dat de pret niet drukken. Honderden dansers, jong en oud, stonden volop te genieten.  Het enige minpuntje naar mijn mening was daardoor de warmte. Ondanks de enorme airco en afzuiginstallatie was deze tijdens dit zeer drukt bezochte event niet opgewassen tegen de warmte die de honderden dansers aan het produceren waren. Maar ach, we zijn het gewent in de latin scene, ja toch.

Plaza Danza is een schitterende locatie en een aanwinst voor de salsa in het Noorden en  Groningen in het bijzonder. Menig liefhebber uit het Noorden zal dat bevestigen. Heb je dus eens zin in een uitstapje verder van huis zoals ik. Dan is succes verzekerd op deze bijzondere locatie in Groningen, het heeft alles wat een dansliefhebber maar kan wensen.

Gereviewed door Mathieu Leijendeckers / 05-04-2013 / Rated: 5 stars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten