woensdag 16 april 2014

Punto Cubano @ Puerto Pata Negra A'dam

Zin om het weekend dansend af te sluiten? Dan moet je een keer naar Puerto Pata Negra gaan. Daar waar Punto Cubano regelmatig haar feesten organiseert.

Locatie
Puerto Pata Negra in Amsterdam oost is een leuk tapas restaurantje aan het water waar je beneneden lekker kan eten en boven gezellig kan dansen.


Entree
Voor het dansen alleen betaal je slechts € 5,-, maar wil je er ook lekker tapas bij eten voor een compleet avondje uit? Dan is de entree €15,-.


Garderobe
Geen officiƫle bewaakte garderobe, maar gewoon een kapstok, waar je op goed vertrouwen je jas kwijt kan.

De Muziek
Met name Cubaanse salsa en af en toe bachata en merenque voor de afwisseling. Dj Angel was verantwoordelijk voor de muziek en deed zijn uiterste best om mensen maar op de vloer houden. En dat deed hij met gemak.

Het Publiek
Lekker gemixt publiek en de verhouding tussen de dames en heren was opvallend genoeg behoorlijk gelijk. Logischerwijs waren er veel mensen van de dansschool zelf dus de Cuban dance style voerde de boventoon.

Sfeer
Er werd er niet alleen gedanst, maar ook spontaan gezongen en rueda gedanst.
De sfeer was echt ontspannen en het leek wel of iedereen elkaar kenden. (en dat was ook het geval bij velen) Het leek alsof je met een grote vriendenclub gezamenlijk uit was.
En dat zijn de echt leuke salsa party's. Het feit dat je niet iedereen kent, maar dat je wel dat gevoel hebt.

Dansvloer 

De dansvloer is niet erg groot, maar wel erg sfeervol. Het leuke van deze dansvloer is dat je eromheen kan zitten. Ten eerste grenst de bar pal aan de dansvloer. Dus tijdens je danspauze kan je lekker drinken, zitten en kijken naar je danscollega’s om bv inspiratie op te doen. Ten tweede. Is er aan de andere kant van de dansvloer een grote lounge gedeelte waar je helemaal relaxed uitzicht hebt op de dansvloer en aan de andere kant op het water. Dat geeft een leuk vakantie gevoel.

Persoonlijke mening
Puerto Pata Negra is een heel mooi sfeervolle locatie om lekker te gaan dansen, te eten en of te ontspannen. Enthousiast danspubliek, goede en gemoedelijke sfeer. Echt een aanrader om daar een keertje gaan dansen. Zoals bijna altijd bij salsa party's is het hier ook gezellig warm. De organisatie is erg hartelijk wat je een welkom gevoel geeft.

Algemene gegevens

Adres:
Puerto Pata Negra
Oostelijk handelskade 999
1019 BW Amsterdam

Bereikbaarheid
OV: Tram is de meest geschikte ov optie.
Auto: Op straat gratis parkeren op de zondag. Kans is groot dat je een stukje moet lopen. Of je gaat betaald parkeren in de parkeergarage (+/- 100m schuin tegenover Puerto Pata Negra)

Garderobe: Gratis en onbewaakt.
Muziek: Cuban salsa
Doelgroep: 30+ en goede verhouding man/vrouw
Rating: 4 sterren

Salsareporter
Alejandro Casas

1 opmerking: