woensdag 16 april 2014

Esencia Hilversum

Wil je lekker salsa dansen in Hilversum? Dan is ‘Esencia’ een goede optie om te gaan. De locatie is goed en vlakbij het NS station en bevindt zich op een bedrijventerrein.
 
Entree
Alleen bij optredens van live bands betaal je entree van rond de €12,50 euro. Normaal gesproken is het vrije inloop. Bij binnenkomst loop je eerst een grote trap op om de dansruimte te kunnen  betreden. Dat is echt leuk omdat, je de muziek al hoort, maar je weet nog niet wat je kan verwachten. Ik zie het als een soort verassingselement.

 
Garderobe
Boven aangekomen heb je links meteen de garderobe waar je je spullen kwijt kan voor een klein bedrag.

 
De muziek
Over het algemeen wordt er salsa gedraaid van rustig tot medium tempo onder leiding van DJ Raoul met een gevarieerde mix van salsa, bachata en enkele nummers zouk.

Het publiek
Het dansende publiek is lekker enthousiast en geniet met volle teugen. Opvallend is wel dat het merendeel van het publiek minimaal 45 en ouder is. Wellicht toeval, wellicht is het normaal gesproken meer gemixed. 
Verder is het overduidelijk dat men hier komt om echt te dansen en te genieten en dat de elementen: ‘show (kijk mij hoe goed ik kan salsa dansen) en dress tot impress’ een minder grote rol spelen. Opmerkelijk is, dat veel dames (waarneming op de avond voor deze review) een afwachtende houding hadden en erg blij zijn als ze ten dans gevraagd worden. Maar ook veel heren stonden langs de lijn om te kijken, te genieten of te zoeken naar een geschikte danspartner.
 
Sfeer / De band
Er hangt een relaxte sfeer hier bij Esencia. Zo ook deze keer. Sterker nog, naarmate de avond vorderde en de band ‘Septeto Trio Los Dos’ het publiek mee kreeg, kwam men pas echt los. De nummers waren goed, en op een lekker (hoog) tempo. Dat was een goede opbouw van de band om het publiek op te zwepen. 

 
Dansvloer
Altijd fijn als een dansvloer lekker glad is. Dat is zeker hier het geval. En er is genoeg dansruimte om lekker je moves te kunnen doen. Ondanks dat moet je wel, zoals altijd, een beetje rekening houden met het overige dansverkeer want, voor je het weet heb je een zomaar een hak op je teen.

 
Persoonlijke mening
La Esencia is echt een dorpse salsa club. Dat betekent dat het publiek danst met weinig phoeha en echt komt om te genieten. Persoonlijk vind ik dat belangrijk om te weten omdat je dan goed in kan schatten wat voor salsa club het is en wat je kan verwachten. De muziek van de DJ zou iets meer up tempo mogen en meer mogen wisselen qua salsa muziek stijlen. Het Cubaanse voerde de boventoon. Voor de rest is het een prima dansclub om lekker te oefenen, te dansen en te genieten van de muziek.


Algemene gegevens
 
Adres
Korte Noorderweg 29-A
1221 NA Hilversum

 
Bereikbaaarheid
OV: Trein is mogelijk (10 min. van Hilversum NS)
Auto:  Met de auto is makkelijker

 
Garderobe: Betaald en bewaakt
Muziek:  Lekkere en rustige salsa muziek
Doelgroep: Met name 45+

Rating:  3 sterren
 
Salsareporter
Alejandro Casas


 

5 opmerkingen:

 1. In Esencia je kan alles stijllen salsa horen ,Mambo, Romantic,Instrumental,Guaguanco,hard, medium,sneller de klant is koning , dus geen boventoon salsa. Een echte Dj denkt aan waar zijn publiek van houdt .
  De mening van iemand die hier een keer was geweest is niet bertrouwbaar.
  Doelgroep Latin ---Alle leeftijden
  Bereikbaaarheid; 3 min. Station Hilversum
  geen zouk,,,,,maar wel kizomba
  Tot ziens bij Esencia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een van de beste DJ die ik ooit heb gehoord.
  De DJ Raul Exelente. dank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat is hun eigen website ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk feest. Wel wat meer oudere mensen inderdaad

  BeantwoordenVerwijderen