donderdag 21 november 2013

Fiesta Cubana - De Badcuyp - Amsterdam

Ook al ga je naar de 'Badcuyp' in hartje Amsterdam om lekker te dansen, al gauw waan je je in een authentiek gezellig Cubaans barretje waar men lekker feest, danst en geniet.Wat kan je zoal verwachten als je daar binnen bent? Om te beginnen een dansvloer van ongeveer 8 bij 8 exclusief een podium waar DJ Arno zijn kunsten vertoont. Dat doet hij trouwens al jaren op deze locatie en nog steeds is het een populaire salsa avond.
Qua doelgroep zijn het meer de salsafanaten van middelbare leeftijd die er doorgaans komen. Je ervaart er ook een sfeertje van: ons kent ons. Gemoedelijk dus. De muziek is echt Cubaans. Dat was, is en zal ook zo blijven volgens de Dj. Dus de echte Cuban dance liefhebber kan zich hier dus helemaal uitleven. Wat wel opvallend was, was dat er best veel vrouwen aan de kant stonden te wachten om gehaald te worden. Of er waren te weinig mannen, te veel vrouwen of er was een andere onbekende reden die hier aan bijdroeg.

Persoonlijk vind ik het een super locatie voor een salsa party. Met name qua sfeer, de grootte van de dansruimte en de locatie.

Algemene gegevens
Dansschool / Organisatie: Fiesta Cubana
Bereikbaarheid: Met de auto: Je kan op 5 minuten loopafstand voor de deur parkeren. Betalen tot 24.00 uur
Muziek: Cubaans
Bar: standaard prijzen behalve op speciale party's geldt er een toeslag
Entree: €5,- p/p
Garderobe: onbewaakt
Sanitair: normaal
Airco: Ventilatoren wel aanwezig maar helpt weinig

Gereviewed door Alejandro Casas / 09-09-2013 / Rated 4 stars


1 opmerking:

 1. Graag maak ik gebruik van de mogelijkheid om te reageren op deze review. Allereerst wil ik Alejandro bedanken voor de review en voor je aanwezigheid

  Inderdaad vindt ¡Fiesta Cubana! altijd plaats in een zeer gemoedelijke en gezellige sfeer, waar iedereen zich altijd snel thuis voelt, jong (!) en oud, beginnende en gevorderde dansers, nieuwe en bekende bezoekers.
  Ik denk dat zeker komt door de locatie in combinatie met de muziek maar vooral door het enthousiaste en gemêleerde publiek dat iedere maand steeds weer komt.
  En dat al meer dan 11 jaar op iedere 1e vrijdag van de maand!

  Niemand hoeft zich hier geïntimideerd of onzeker te voelen, juist door de relaxte Cubaanse sfeer kan echt iedereen genieten.

  Het klopt dat op deze bewuste avond (begin september) er relatief veel vrouwen aanwezig waren. Normaal gesproken zijn er altijd iets minder mannen dan vrouwen, de verhouding is waarschijnlijk rond de 45/55 (schat ik in).
  Waarom dat toen anders was kan ik niet verklaren.
  De mix qua leeftijden is zeker breed: normaal gesproken van 25 tot 55 jaar (beide circa). Waarbij het zwaartepunt ligt tussen de 30 en 40 jaar.
  Als je dat bedoelt met middelbare leeftijd, dan heb je gelijk.
  Helaas is de DJ inderdaad wel al wat ouder ;-)

  Laatste opmerking: de Badcuyp is inderdaad uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Betaald parkeren kan je voor de deur, dus inclusief betalen bij de automaat ben je maximaal 5 minuten kwijt ;-)

  Als je geïnteresseerd bent kom dan eens kijken op de 1e vrijdag van de maand bij ¡Fiesta Cubana! in de Badcuyp. Het leukste Cubaanse salsafeest van Nederland!
  www.fiestacubana.nl

  BeantwoordenVerwijderen