woensdag 27 februari 2013

Copa Cabana Nights Amsterdam


Iedere eerste en derde vrijdag van de maand vindt er bij de Melody Line in Amsterdam “Copa Cabana Night” plaats, waar ik bijna elke editie te vinden ben! Bij deze dansavond zijn er 2 zalen; één zaal met Salsa en Bachata en één zaal met Zouk/Kizomba. In de Zouk/Kizomba zaal wordt één of twee keer per avond afgewisseld met andere Braziliaanse muziek/dansstijlen zoals Axé of soms Samba of Forró. Beide zalen worden altijd druk bezocht, Copa Cabana Night is hot!

Gezien ik alleen Zouk en Kizomba dans, kan ik weinig vertellen over de Salsa/Bachata zaal. Maar de Zouk/Kizomba zaal is een ruime mooie zaal met een goede vloer en, wanneer het druk is, kan de ruimte worden vergroot (2x) door de schuifwand weg te halen en de achterliggende dansvloer beschikbaar te stellen. Tijdens de Copa Cabana Nights is Dj Vanderlei (Braziliaan) de vaste Zouk DJ, maar soms wordt hij afgewisseld door Internationale DJ’s die bijvoorbeeld in Nederland zijn om workshops/shows te geven. Er hangt een hele relaxte, gezellige en open sfeer. Iedereen danst met iedereen en er is een redelijk gelijkwaardige man-vrouw verhouding, hierdoor hoeft niemand lang stil te staan.  

De afgelopen maanden begint het Kizomba gehalte sterk toe te nemen, zo ook bij de Copa Cabana Nights. Afgelopen keer was het aantal Kizomba dansers zelfs zo groot dat de ene helft van de dansvloer bestemd was voor Kizomba en de andere helft van de dansvloer voor Zouk. Dit kan gemakkelijk gezien de zaal vergroot kan worden na het weghalen van de schijfwand. Gezellig druk, maar nog altijd genoeg plek voor iedereen om te lekker te dansen.

Review door Femke Visser / 21-02-2013 / Rated: 4 sterren 


1 opmerking:

  1. De eerste en derde vrijdag van de maand is uitsluitend en traditie getrouw bestemd voor Lambazouk en zouk.
    De copacabana specials zijn de overige(tweede en vierde) vrijdagen van de maand voor kizomba.

    BeantwoordenVerwijderen