donderdag 21 november 2013

El Punto Latino - Amsterdam

Van alle salsaclubs is ‘El Punto Latino’ de meest opmerkelijkste salsaclub waar ik ooit heb gedanst. Bij aankomst word je vriendelijk verwelkomt, door een uitsmijter waarvan het raadzaam is om hem te vriend te houden. Ben je eenmaal binnen dan word je eerst grondig gefouilleerd. Voor de echte salsaliefhebber volstrekt overbodig lijkt mij. Dan kom je nog bij de garderobe, waar je je jas voor € 2,50 kunt ophangen. En als je eenmaal binnen bent, dan gaat het gebeuren…..

Opmerkelijk waren de eerste 3 nummers, die toch wel erg veel leken op dance nummers. Ik begon me echt af te vragen of ik wel in de juiste salsatent was. En juist op dat moment hoor ik de vertrouwde klanken van de salsa. Ik pakte direct mijn kans om te gaan dansen. Maar goed ook want na 2 salsa songs en een bachata hoorde ik weer de dance- en popmuziek. En zo wisselde de dj de gehele avond zijn muziekkeuze af. Voor elk wat wils zullen we maar zeggen. Eerlijk gezegd was de salsa die de dj draaide wel erg goed. Dat gold ook voor de bachata en merengue nummers.

Ook het publiek was niet het standaard publiek wat je verwacht op een salsa party. Om te beginnen waren er de jongeren van gemiddeld 20 tot 25 jaar die het liefst aan de kant zitten, kijken en drinken. Dan had je een opvallende groep: de toeristen, die volledig uit hun dak gingen op de dance- en popmuziek. En tot slot het kleine doelgroepje salsaliefhebbers. Laten we zeggen die enkeling die volop genoot van de muziek waarvoor hij of zij specifiek kwam. Een voordeel was wel dat je lekker de ruimte had op de dansvloer op de momenten dat er salsa gedraaid werd. Dansvloer Klein maar fijn. Zeker als de dansvloer ook bezet wordt door de vele niet-dansers.

Het was erg opvallend dat er zoveel bewaking rondliep in deze ‘salsateca’. Een uitsmijter bij de deur en drie binnen. Dan praten we over een dansvloer van ongeveer 15 bij 5 ruim gerekend.

Persoonlijk gezegd is Punto Latino eerder een gezellige bar waar je kan dansen op diverse muziekstijlen, dan een echte hardcore salsaclub. Ook al hoor je niet veel salsa, je hoort wel lekkere salsa. Als je met de verwachting komt om de gehele avond te dansen dan kan het een flinke teleurstelling worden. Vind je het niet erg om af toe salsa te horen afgewisseld met dance- en popmuziek dan is het helemaal ok. Bij deze weet je dus wat je kan verwachten!


Algemene gegevens
Adres: Lange Leidsedwarsstraat 35 1017 NG Amsterdam
Bereikbaaarheid OV: De tram is de beste optie Auto: Af te raden
Entree: €10,-
Garderobe: Betaald en bewaakt
Muziek: goede salsa muziek
Doelgroep: Met name jongeren en geen salsa dansers

Gereviewed door Alejandro Casas / 09-09-2013 / Rated 3+ stars

 

2 opmerkingen:

 1. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in Havana is de roman Manto Negro een aanrader. Kijk op www.mantonegro.nl
  De hoofdpersoon van Manto Negro leidt een heerlijk leven in Havana. Elke ochtend wordt hij schaterlachend wakker. Ook al woont hij niet helemaal legaal in Cuba en overtreedt hij soms een paar wetten, iedere keer als er problemen dreigen weet hij met een beetje vindingrijkheid en de inzet van zijn contacten een oplossing te vinden. Maar als zijn vriendin onder onduidelijke omstandigheden wordt gearresteerd en naar de vrouwengevangenis Manto Negro wordt gestuurd lijkt hij steeds minder grip op de situatie te krijgen. Met toenemende frustratie daalt hij af in een wereld die hij in het geheel niet naar zijn hand kan zetten. Een roman over de rauwe werkelijkheid van het leven in Havana, die een stuk verder gaat dan kwieke bejaarden die op de muziek van Buena Vista Social Club dansen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lijkt me een goed boek. ga hem zeker lezen. Ook een aanrader is "de naam van mijn vader" van Ileana de La Guardia

   http://www.bol.com/nl/p/de-naam-van-mijn-vader/1001004001304061/

   Ileana de la Guardia groeit op in een gezin dat behoort tot de Cubaanse elite. Haar vader Antonio is een hooggeplaatste militair en een van Fidel Castro´s vertrouwelingen.Van de ene op de andere dag verandert Ileana´s leven totaal, wanneer haar vader samen met zijn tweelingbroer Patricio wordt gearresteerd op verdenking van drugshandel, en na een dubieus proces van minder dan een maand wordt ge├źxecuteerd.
   De naam van mijn vader is een ongewoon en schokkend relaas van de leugens en de corruptie binnen het Castro-regime en de achtervolgingen en intimidaties die Ileana en haar familie te verduren krijgen na de dood van haar vader.

   Verwijderen